|
Foto: noi.md |
[color= rgb(51, 51, 51); font-family: Arial; font-size: 12px; line-height: 21px; background-color: rgb(255, 255, 255); ]Bucătarii moldoveni au stabilit un record culinar. În timp de cîteva ore, ei au preparat o mămăligă gigant cu tocăniţă, cîrnăţei şi legume pentru 2000 de porţii. Pentru a stabili recordul, bucătarii au folosit cîteva sute de kg de produse. "Pentru tocăniţa din cîrnăţei sau folosit 100 kg de ceapă, 100 kg de ardei graşi, 5 kg de boia din ardei graşi, 30 de litri de ulei, 2000 de bucăţi de cîrnăţei şi 5 kg de condimente. Pentru mămăligă s-a folosit 35 kg de făină, 4 kg de unt şi 3 kg de ulei”, a menţionat culinarul proiectului, Galina Pălitu. Potrivit ei, toţi cei care au participat speră că performanţa lor va fi inclusă în Cartea Recordurilor Guinness.[/color]
[color= rgb(51, 51, 51); font-family: Arial; font-size: 12px; line-height: 21px; text-align: justify; background-color: rgb(255, 255, 255); ]Cele 2000 de porţii de mămăligă cu tocăniţă, cîrnăţei şi legume le-au fost împărţite oaspeţilor veniţi cu mic şi mare la Centrul Expoziţional ”Moldexpo”, pentru a participa la Campionatul Gastronomic Internaţional. Tot la ”Moldexpo”, pînă pe 4 noiembrie, vizitatorii au ocazia să urmărească spectacole gastronomice, oferite de aproape 100 de bucătari din 16 ţări ale lumii.[/color]